Leidekkerswerk

Leidekkersbedrijf D. Koenders heeft zich gespecialiseerd in de vervaardiging van alle mogelijke soorten leibedekkingen. Leibedekking is een fraaie vorm van dakbedekking, bestaand uit leien, vervaardigd uit leisteen afkomstig uit (steen)groeves. Een leien dak is niet alleen erg fraai, het is ook erg duurzaam. Een leien dak gaat al gauw 100 jaar mee. Zie hieronder voor een selectie van werken, allen uitgevoerd door Leidekkersbedrijf       D. Koenders.

Een echt ambacht

Leidekken is een echt ambacht. In Nederland bestaat er sinds kort een leidekkersopleiding, maar het echte vakmanschap wordt al eeuwenlang van leidekker op leidekker doorgegeven. Voor een hoogwaardige kwaliteit van een leien dak, zijn niet alleen de materialen zoals de leien en de leihaken zelf belangrijk, maar ook de kwaliteit van de arbeid waarmee deze bevestigd worden.

Meer informatie

Mocht u geďnteresseerd zijn in meer informatie over het leidekkersambacht, dan kunt u deze hieronder vinden. De meest voorkomende soorten leibedekking staan hieronder beschreven, evenals een aantal complexere stukjes leibedekking, met ter verduidelijking een aantal foto’s.

Soorten Leibedekking

De meest voorkomende soorten leibedekking staan hieronder beschreven, evenals een aantal complexere stukjes leibedekking, met ter verduidelijking een aantal foto’s. 

Van Groeve tot Dak

Het gehele proces dat beschrijft hoe leisteen uit een groeve in Afrika of Wales verwordt tot een leien dak op uw huis.
Lees meer
»